Symptomen van een hartaanval

31 augustus 2021 0 Door zonderreceptnl

Hartziekte is de grootste oorzaak van de dood in Amerika. Bij coronaire hartziekte bouwt vet rond het hart en vernauwt de bloedvaten die een hartaanval veroorzaken. Wanneer de slagaders worden versmald of geblokkeerd, kan het bloed niet efficiënt door het lichaam reizen. Het hart moet nog harder werken om bloed door het hele lichaam te pompen. Toen een persoon een hartaanval heeft, hebben ze misschien pijn op de borst, duizeligheid, flauwvallen, moeite ademhaling, misselijkheid, zweten, diarree, rillingen, duizeligheid, verwarring, angst voor het sterven of verliezen van bewustzijn, pijn op de borst of zwelling, en plotseling gevoel van angst.

Zelfs als je geen hartaanval hebt, kun je nog steeds hartfalen hebben. Dit gebeurt wanneer de hartspier wordt beschadigd door schade door cholesterolopbouw, door infectie, door gebrek aan gebruik, of vanwege de leeftijd. Als u lijdt aan enige of al deze voorwaarden, moet u eerst uw arts zien die eerst wordt behandeld. Alleen dan kan een juiste diagnose worden gedaan en een goede behandeling besloot.

Er zijn veel verschillende risicofactoren voor hartaanvallen. Ze omvatten overgewicht, zijnde ouder dan 60 jaar, mannen met een verhoogd niveau van fysieke activiteit, en familiegeschiedenis van hartproblemen. Een van de risicofactoren voor een hartaanval is een vrouw, wat verklaart waarom zoveel vrouwen van middelbare leeftijd eraan lijden. Mannen zijn tegen een hoger risico vanwege hun verhoogde niveau van fysieke activiteit en familiegeschiedenis.

De symptomen van een hartaanval ontwikkelen zich snel en onverwacht. Misschien kan je sommige van hen niet meteen onderscheiden, maar je zult ze waarschijnlijk vóór iets anders voelen. Als je pijn begint te voelen, duizeligheid, duizeligheid of misselijkheid, zijn dit allemaal mogelijke symptomen van een hartaanval. Het is belangrijk om meteen naar de dokter te gaan als een van deze dingen optreden. Hoe eerder de dokter u heeft, hoe sneller ze het probleem kunnen blijven behandelen.

Soms kunnen de waarschuwingsborden voor een hartaanval worden aangezien voor een klein probleem. Een lezing met hoge bloedsuikerspiegel kan duiden op diabetes, maar het kan ook de oorzaak zijn van uw pijn op de borst. Andere waarschuwingsborden zijn gevoelens van extreme vermoeidheid of uitputting, een gevoel van verstikkende of problemen met ademhalen. Veel mensen associëren deze symptomen niet met hartaandoeningen, maar ze zijn een van de belangrijkste tekenen van een hartaandoening. Vaak is hoge bloedsuikerspiegel de oorzaak van alle andere symptomen, dus als u niet goed eet, sporten of goed slapen, zal het probleem alleen maar erger worden.

Twee van de risicofactoren die het meest voorkomen bij mensen die lijden aan een hartaanval en slagen omvatten vernauwing van de slagaders en een opeenhoping van vetafzettingen binnen de slagaders. De opbouw van vet kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende factoren, waaronder hoge cholesterol- of type II-diabetes. Wanneer er een opeenhoping van vet in de slagaders is, vernauwt het de doorgang door de slagaders en verhoogt het het risico op een aanval. Enkele van de andere factoren die bijdragen aan deze opbouw zijn obesitas, roken en gebruik van alcohol of illegale drugs. Roken en gebruik van alcohol verhogen beide de risicofactoren voor een hartaanval en een beroerte.

Sommige van deze tekens kunnen de eerste waarschuwingssignalen zijn van ischemische hartziekten. Helaas weten de meeste mensen niet eens dat ze deze voorwaarden hebben totdat de symptomen een artsen bezoeken. Eenmaal gediagnosticeerd, kan de behandeling moeilijk en soms levensbedreigend zijn. Een arts moet typisch een verscheidenheid aan tests uitvoeren en een bloedtest uitvoeren om de ernst van de aandoening te bepalen. Behandeling voor deze voorwaarden omvat vaak medicatie, veranderingen in levensstijl en soms chirurgie.

Als u een pijn op de borst ervaart, vergezeld van een snelle of onregelmatige hartslag, moet u onmiddellijk naar uw arts gaan. Dit is een van de gemakkelijkste tekenen om te missen. Als je hart echter onregelmatig begint te kloppen, moet je zeker naar het ziekenhuis gaan. In sommige gevallen kan de pijn op de borst een symptoom zijn van een aanval in uitvoering. Dit is de reden waarom het zo belangrijk is om ervoor te zorgen dat uw arts op de hoogte is van tekens die op zichzelf kunnen verdwijnen.